راهنمای جامع تبلیغات جیمیل در گوگل ادز (Gmail Ads) – بخش دوم
19 / بهمن / 1398
8دقیقه برای مطالعه
گوگل ادوردز,
تبلیغات جیمیل,
نیلوفر میثاقی
در بخش قبلی این مجموعه پست، متوجه شدیم که تبلیغات جیمیل (Gmail Ads) در گوگل ادز چیست، چگونه کار میکند و چه مزایایی دارد. همچنین راجع به مشخصات جیمیل ادز صحبت کردیم، آموختیم که چگونه شروع به استفاده از این تبلیغات نماییم و قالب مورد نظر خود را برای آگهی جیمیل خود طراحی کنیم.
در این بخش، روشهای مختلف هدفگیری (Target) مخاطبان را در تبلیغات جیمیل توضیح میدهیم و به نکات مفیدی در استفاده از این نوع تبلیغات میپردازیم.
روشهای هدفگیری مخاطبان در تبلیغات جیمیل (Gmail Ads)
در صورتی که مفهوم هدفگیری (Target) را در گوگل ادز نمیدانید، توصیه میکنیم پیش از ادامه مطلب به صفحه “واژهنامه اصطلاحات گوگل ادوردز” مراجعه کنید و تعریف آن را مطالعه نمایید.
آماده هستید که شروع کنیم؟ بسیار خب.
گوگل ادوردز هدفگیری (Target) مخاطبان در تبلیغات جیمیل را بر اساس سه معیار تقسیم میکند:
- رفتار مشترک مخاطبان (Affinity Audience): در این نوع هدفگیری، مخاطبان را بر اساس رفتارهای مشترک آنها دستهبندی و هدفگیری (Target) میکنید.
- هدف فردی و مخاطبان داخل بازار (In-Market and Custom Intent): در این روش، مخاطبان را بر اساس آنچه که فعالانه در مورد آن تحقیق و یا برنامهریزی میکنند، هدفگیری (Target) میکنید.
- ریمارکتینگ و مشتریان مشابه (Remarketing and Similar Audience): در این روش، مشتریان خود را بر اساس نحوه تعامل آنها با کسب و کار شما هدفگیری (Target) میکنید.
هدفگیری مخاطبان در تبلیغات جیمیل گوگل ادز
اکنون بیایید هر یک از روشهای نام برده شده را تعریف کنیم:
هدفگیری بر اساس علایق و عادات مخاطبان تبلیغات جیمیل
در جیمیل ادز، بهتر است افرادی را هدفگیری (Target) کنید که با تبلیغات جیمیل مربوط به کسب و کار شما در یک سمت و سو قرار دارند.
برای مثال، ممکن است بخواهید افرادی را هدفگیری کنید که به یکی از موضوعات آرایش و بهداشت، سفر، بانکداری و اقتصاد علاقهمند هستند و یا حتی اخبار مطالعه میکنند.
با انتخاب یکی از دستههای فوق که توسط گوگل تعریف شدهاند، میتوانید مخاطبان مرتبط به آن گروه را بر اساس تشابه رفتار مخاطبان (Affinity Audience) هدفگیری نمایید.
هدفگیری بر اساس علایق و عادات مشترک مخاطبان (Affinity Audience)
اما اگر دستهبندیهای فعلی گوگل به اندازه کافی برای شما دقیق نیست، میتوانید خود شما مخاطبان مورد نظر خود را دستهبندی کنید و از امکان هدفگیری مخاطبان بر مبنای تشابه رفتار یا custom affinity audiences استفاده نمایید و افرادی را تارگت کنید که:
- کلمات کلیدی (Keywords) مرتبط به دستهبندی مخاطبان شما را در گوگل جستجو کردهاند.
- اپلیکیشنهایی را دانلود کردهاند که کاربران آن در دستهبندی مخاطبان شما جای میگیرند.
- به موقعیت جغرافیایی (Location) هدفگیری شده توسط شما علاقه نشان دادهاند.
- از وبسایتهایی بازدید کردهاند که در دستهبندی مخاطبان شما قرار دارند.
هدفگیری بر اساس هدف مخاطبان جیمیل ادز
به خاطر داشته باشید که که پر رنگترین مزیت گوگل نسبت به سایر پلتفرمهای تبلیغاتی، توانایی آن در پیشبینی این است که چقدر احتمال دارد یک فرد خرید انجام دهد. در واقع گوگل ادوردز به شما کمک میکند تا مخاطبی را در تبلیغات جیمیل یا جیمیل ادز هدفگیری کنید که کسب و کار شما میتواند به وی کمک کند.
سه روش هدفگیری بر اساس هدف مخاطبان عبارتند از:
-
هدفگیری مخاطبان آماده خرید (In-market Audience)
گوگل امکان هدفگیری مخاطبان داخل بازار (In-market Audience) یا افرادی که فعالانه به دنبال خرید محصولات یا خدمات میگردند را به شما میدهد.
مشتریان اغلب پیشنهادات و تخفیفهای کالاهای مختلف را با یکدیگر مقایسه میکنند و کسب و کارها نیز برای جلب توجه آنها با یکدیگر رقابت میکنند. دلیل این موضوع آن است که مخاطبان داخل بازار (in-market) بسیار ارزشمند هستند و میتوان گفت که کارت بانکی این نوع مخاطبان آماده پرداخت است.
-
هدفگیری مخاطبان بر اساس هدف کاربری (Custom Intent)
هدفگیری (Target) کلمات کلیدی روش مناسبی برای نمایش تبلیغات جیمیل به کاربران به شمار میرود؛ ولی برای تارگت مخاطبان بر اساس هدف کاربری (User Intent)، از اطلاعاتی فراتر از نشانه و کلیک استفاده میشود. در حال حاضر گوگل تاریخچه مرورگر کروم، نشانهای یوتیوب و اطلاعات نصب اپلیکیشن نیز را برای این نوع هدفگیری به کار میبرد.
با این حال که گوگل ادوردز به طور اتوماتیک گروههای مخاطبان بر اساس هدف کاربری را برای همه تبلیغات دیسپلی ایجاد میکند، به شدت توصیه میکنیم که بیشتر روی این دستهبندیها کار کنید تا به لیست مخاطبانی دست یابید که روی کسب و کار شما بیشترین تاثیر را دارند.
-
هدفگیری مخاطبان بر اساس مناسبتها (Life Events)
هر فردی به روزهای بزرگ و مهم زندگی خود اهمیت میدهد. فرقی ندارد که این اتفاق دریافت پذیرش در دانشگاه مورد علاقه وی، اسباب کشی به محله بهتر، گرفتن حیوان خانگی و یا هر چیز دیگری باشد؛ واقعیت این است که این مناسبتها زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهند و کسب و کارهایی وجود دارند که میتوانند کمک کنند که فرد نهایت استفاده را از آن تجربه ببرد.
گوگل روشهای تبلیغاتی متعددی را برای هدفگیری (Target) افرادی که در حال تجربه این نوع مناسبتها هستند، فراهم میکند تا شما بتوانید مشتریان درست را در زمان درست پیدا کنید.
این مناسبتها افرادی را شامل میشوند که:
- در آستانه فارغالتحصیلی از دانشگاه هستند.
- به تازگی از دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند.
- در آستانه ازدواج هستند.
- به تازگی ازدواج کردهاند.
- در آستانه اسباب کشی هستند.
- به تازگی محل زندگی خود را تغییر دادهاند.
هدفگیری کلمات کلیدی مخاطبان (Audience Keywords) تبلیغات جیمیل
جستجوهای گوگل و تاریخچه جستجوی سایتها، موارد زیادی را در مورد یک کاربر به گوگل میگویند و همین هدفگیری کلمات کلیدی مخاطبان یا audience keyword targeting را به ابزار قدرتمندی برای هدفگیری تبدیل کرده است. با مشخص کردن این که قصد دارید کدام کلمات کلیدی را هدفگیری کنید، تبلیغ شما به مخاطبان مرتبط تری نمایش داده میشوند که به هدف (goal) کسب و کار شما نزدیکتر میباشند.
در گذشته، کلمات کلیدی مخاطبان تنها روش برای هدفگیری مخاطبان بود. اما در حال حاضر گوگل ادوردز از تارگت مخاطبان بر اساس هدف کاربری (Custom Intent) استفاده میکند.
گاهی ممکن است به دلیل انتقال به سیستم جدید، خطایی با عنوان “no ads serving” پیش بیاید. به شکل زیر میتوانید این خطا را رفع کنید:
- کمپین یا نوع کمپین گوگل ادز خود را انتخاب کنید.
- روی نوار مربوط به “Keywords کلیک نمایید.
- کلمات کلیدی مخاطبان را پاک کنید.
هدفگیری افرادی که قبلاً با سایت شما تعامل داشتهاند
ریمارکتینگ (Remarketing) نوعی استراتژی هدفگیری افرادی است که قبلاً با محتوا یا سایت شما تعامل داشتهاند. در این روش میتوانید بازدیدکنندگان سایت، کاربران Youtube، کاربران اپلیکیشن، لیستهایی که برای مشتریان خود ایجاد کردهاید یا ترکیبی دلخواه از همه آنها را تارگت کنید.
در صورتی که میخواهید درباره ریمارکتینگ بیشتر بدانید، میتوانید به صفحه “راهنمای جامع ریمارکتینگ (Remarketing) کمپینهای ادوردز” مراجعه نمایید.
-
هدفگیری مخاطبان مشابه (Similar Audiences)
اگر از قبل لیستی را تارگت مشتریان خود ساختهاید، گوگل میتواند به شما کمک کند که افرادی مشابه به مخاطبان فعلی خود را بیابید. این کار مخاطبان مشابه (Similar Audience) نام دارد و به خصوص اگر مشتریان شما با کیفیت باشند و کانورژن ایجاد کنند، برای ایجاد سرنخهای طراحی استراتژی (Lead) بسیار موثر است.
-
هدفگیری بر اساس اطلاعات جمعی (Demographic Targeting)
این کار رایجترین نوع هدفگیری به شمار میرود؛ به خصوص برای تبلیغکنندگان سنتی.
در این فضا میتوانید مخاطبان را بر اساس گروه سنی، وضعیت تاهل، صاحب خانه بودن، شغل و درآمد هدفگیری نمایید.
تارگت مخاطبان جیمیل ادز بر اساس اطلاعات جمعی
مراقب هدفگیری اتوماتیک در تبلیغات جیمیل باشید!
همزمان با ساده سازی گوگل ادز، فرآیند اتوماسیون آن بسیار دشوار شده است.
در زمان ایجاد تبلیغات دیسپلی، تنظیمات پیشفرض برای هدفگیری اتوماتیک روی “conservative automation” به مفهوم استفاده از تنظیمات غیر قابل تغییر و اتوماتیک گوگل قرار دارد؛ اما باید مراقب باشید! زیرا با این که این گزینه ممکن است برای مبتدیان مناسب واقع شود، اما بهترین کار این است که آن را خاموش کنید و مخاطبان خود را تعریف نمایید.
هدفگیری اتوماتیک مخاطبان در گوگل ادوردز
نکات مهم در استفاده از تبلیغات جیمیل (Gmail Ads)
در صورتی که مفهوم متریک (Metric) را در گوگل ادز نمیدانید، پیشنهاد میکنیم ابتدا به صفحه “واژهنامه اصطلاحات گوگل ادوردز” که لینک آن قبلاً در پست قرار داده شده است، مراجعه فرمایید.
1. سه متریک (Metric) یا معیار اندازهگیری ارائه شده در تبلیغات جیمیل گوگل ادوردز عبارتند از:
- تعداد تبلیغات جیمیل forward شده توسط کاربران
- تعداد تبلیغات جیمیل ذخیره شده توسط کاربران
- تعداد کلیک کاربران روی لینک موجود در تبلیغات جیمیل برای انتقال به وبسایت شما
متریکها (metric) در تبلیغات جیمیل
لازم است به مدت 3 ماه از گردش تبلیغات (Ad Rotation) استفاده کنید تا اطلاعات لازم برای بهینهسازی تبلیغات جیمیل را به دست آورید. در صورتی که زمان کافی ندارید نیز میتوانید گزینه “Optimize Ad Rotation” را انتخاب کنید تا گوگل این کار را برای شما انجام دهد.
2. اجازه ندهید متریک تعداد کلیک (Clicks) در جیمیل ادز شما را گمراه کند.
کلیکهای انجام شده از تبلیغات جیمیل به وبسایت شما، مرتبطترین شاخص برای این است که عملکرد آگهی شما تا چه حد خوب است؛ در حالی که تعداد کلیک به همه کلیکهایی که برای باز کردن تبلیغ انجام شده، اشاره دارد و شامل آنهایی که بدون کلیک روی لینک وبسایت از تبلیغ خارج میشوند نیز میشود.
3. در ایجاد محتوای تبلیغ یا Ad Creative خود کوتاهی نکنید. از تصاویر و ویدئوهای متعدد استفاده کنید و بازدهی آنها را با یکدیگر مقایسه نمایید.
4. امتیاز کیفیت (Quality Score) در تبلیغات جیمیل نیز وجود دارد؛ ولی گوگل این امتیاز را به شما نمایش نمیدهد. با این حال، نرخ کلیک (Click-Through Rate)، شاخص قدرتمندی برای نشان دادن امتیاز کیفیت شما میباشد.
5. با دقت کار کنید؛ حتی اگر گزینههای هدفگیری (Targeting) و اختصاص بودجه (Bidding) اتوماتیک برای کسب و کار شما مناسب هستند، همه چیز را چندین بار بررسی نمایید تا از درستی تنظیمات مطمئن شوید.
در پستهای آینده درباره انواع مختلف تبلیغات گوگل ادز و چگونگی انتخاب تبلیغات مناسب برای کسب و کار خود صحبت خواهیم کرد.
منبع: adhawk
نوشته بعدی اطلاعیه تغییر ساعت کاری ادنیک »