تنظیمات گوگل ادوردز: چگونه کمپینها را نامگذاری و مرتب کنیم؟
03 / مهر / 1398
6دقیقه برای مطالعه
گوگل ادوردز,
نیلوفر میثاقی
این صفحه، اولین مقاله از مجموعه مقالات تنظیمات گوگل ادوردز است که در آن به گزینههای مختلف تنظیمات ادوردز و بهترین روشهای تنظیم کمپینها میپردازیم.
در این مقاله بر کلیت چیزی که به عنوان کمپین طراحی میکنید و انتخاب یک نام دائمی برای آن، تمرکز خواهیم کرد. برای بسیاری از تبلیغ کنندگان تازه وارد، نامگذاری کمپینها آسان به نظر میرسد؛ ولی واقعیت آن است که ملاحظات زیادی در گرفتن تصمیم مناسب برای مرتب کردن کمپینها و حتی نامگذاری آنها دخیل هستند تا ساختار کمپینها با رشد و توسعه اکانت ادوردز شما هماهنگ شود.
گوگل ادوردز
ایجاد ساختار برای کمپینها: چرا به دستهبندی نیاز داریم؟
لازم است این سوالات را در زمینه کمپینهای گوگل ادوردز از خود بپرسید: چه موضوعاتی لازم است کمپین خاص خود را داشته باشند؟ کمپینها مجموعه گروههای تبلیغ (Ad Groups) هستند که تبلیغات و کلمات کلیدی در آنها جای میگیرند؛ اما آیا بهتر است کمپین جدید بسازید یا تمامی ad group های خود را در یک کمپین یکسان که از قبل دارید قرار دهید؟
دو دلیل بسیار مهم برای ایجاد کمپین جدید وجود دارد:
- حفظ نظم و ترتیب: ممکن است یک کمپین را صرفا برای حفظ ترتیب و آسان سازی ارزیابی آن ایجاد نمایید: مثلا میتوانید ساختار کمپین را بر اساس طبقهبندی خاصی ایجاد کنید و تمامی کلمات کلیدی که حاوی کلمه “کفش” هستند را در یک کمپین و هر چیزی که حاوی عبارت “پاپوش” میباشد را در یک کمپین دیگر قرار دهید. همچنین میتوانید کمپینهای خود را بر اساس خطوط تولید محصولات نیز دستهبندی کنید تا در صورت بروز مشکل، بتوانید به آسانی آن را مدیریت کنید.
- تنظیم ساختار کنترل کمپین: این مورد رایجترین دلیل برای ایجاد یک کمپین جدید است: تنظیمات خاصی وجود دارند که در سطح کمپین کنترل میشوند. بنابراین شما با ایجاد کمپین جدید، میتوانید مجموعهای از ad group ها را به یک روش و مجموعه دیگری از ad group ها را به روش دیگر تنظیم نمایید.
بیشتر اوقات لازم است تنظیماتی را انتخاب کنید که واقعا برای موفقیت کمپینهای شما ضروری هستند تا با این روش، عملکرد سازمانیافتهای را نسبت به ترتیب دهی کمپینهای خود داشته باشید.
برای مثال، فرض کنید قصد داریم کفش بفروشیم. برای این کار لازم است ابتدا کمپینهای خود را بر اساس نام محصولات تقسیمبندی کنیم و سپس تمامی انواع محصولات در گروههای تبلیغ متفاوت را به آن اضافه کنیم. این کار، امکان مشاهده عملکرد کالا را در یک نگاه به ما میدهد.
اما واضح است که در نهایت لازم است کمپینهای جداگانهای برای شبکه سرچ و شبکه محتوا را برای هر یک از محصولات ایجاد کنیم و یا کمپینهایی را بر اساس ساختار “نام کالا – سرچ” و “نام کالا – محتوا” را بسازیم. این کار کمی بی نظمتر است؛ ولی قابل مدیریت میباشد.
حالا اگر فروش شما روی دستگاه موبایل بیشتر باشد چه؟ در این حالت باید برای ترافیک موبایل، کمپینهایی را بسازیم تا هزینههای شبکه محتوا بیش از حد بالا نروند.
اکنون ما 3 نوع کمپین محصول داریم و اینجا جایی است که موضوع پیچیده میشود. اگر با کمپینهای مختلف که هر یک بودجه متفاوت، مسائل هدفگذاری لوکیشن و غیره دارند به مشکل بر بخورید، ساختار کمپینهای شما غیر قابل مدیریت خواهد شد. مدیریت این نوع موارد در جای خود بسیار راحتتر از بدون جای تعیین شده میباشد؛ بنابراین بهتر است همانطور که کمپینهای خود را ایجاد میکنید، مواردی که باید در نظر داشته باشید را مشخص کنید:
- موقعیت و زبان: آیا کمپینهای شما قرار است از نظر موقعیت جغرافیایی هدفگذاری شوند؟ اگر کسب و کار شما محلی است، لازم است به فکر این مورد باشید و ارزش تقسیمبندی کمپینهای را بر اساس موقعیتهای جغرافیایی مختلف با کلمات کلیدی یکسان ولی مثلا با پیام متفاوت در نظر داشته باشید.
- شبکه و دستگاه: در نظر داشته باشید که قرار است با چه روشی هم کمپینهای شبکه سرچ و هم کمپینهای شبکه محتوا را تنظیم کنید و اگر اطلاعاتی درباره نحوه کارکرد کمپینهای کنونی یا عملکرد منابع ترافیک سایت روی دستگاههای موبایل، دسکتاپ و لپ تاپ دارید که باعث میشود بخواهید به این منابع با روش متفاوت از یکدیگر رسیدگی کنید، آن را نیز در نظر بگیرید.
- تخصیص هزینه و بودجه: آیا کمپینهایی وجود دارند که بخواهید در آنها از تنظیم کننده تبدیل (Conversion Optimizer) استفاده کنید؟ آیا ملاحظاتی در مورد هزینه وجود دارند که باعث شوند گروهها را تحت دستهبندی کمپین خاصی قرار دهید؟ (مثل دپارتمانهای مختلف یک شرکت که هزینههای بسیار مشخصی به کمپین ادوردز آنها اختصاص داده شده است)
پس به طور کلی لازم است در هنگام طرح نقشه برای ساختار کمپینها، به این موارد فکر کنید. به هر موردی که میخواهید برایش کمپین متفاوت ایجاد کنید، فکر کنید و از این که آنها در ساختار کمپین شما گنجانیده شدهاند، اطمینان یابید و همچنین توسعه کمپینها با اضافه شدن محصولات، خدمات یا استراتژیهایی که ممکن است این ساختار را تحت تاثیر قرار دهند را در نظر بگیرید.
نامگذاری کمپینهای گوگل ادوردز
به چگونگی نامگذاری گروههای خود فکر کنید. ممکن است نامگذاری کمپینها بر اساس محصول، به خوبی جواب بدهد؛ ولی همچنین میتوانید نامهایی را برای کمپینهای خود انتخاب کنید که با دستهبندیهای سایت شما هماهنگی بیشتری داشته باشند. اساسا پیش از انتخاب یک نام رسمی، باید درباره چگونگی ترتیب کمپینهای خود (بر اساس تنظیمات و برخی عوامل سازمانی دیگر) تصمیم گرفته باشید و به فکر تحلیل اطلاعات (Data Analysis) نیز باشید.
سوالی که اینجا مطرح میشود این است که چگونه میتوانید به بهترین نحو ممکن کمپینهای خود را با هدف اندازهگیری و سنجش اطلاعات دستهبندی کنید؟ پاسخ این است که میتوانید برای این کار از مثالهای زیر استفاده نمایید:
- کفش ورزشی – نام کالا – شبکه محتوا
- کفش بسکتبال – نام کالا – شبکه سرچ
با این نوع نامگذاری، میتوانید با فیلتر کردن اکسل یا اختصاصی کردن view در گوگل ادوردز، به سرعت گزارشی را برای تمامی کفشهای ورزشی یا چند نوع محصول مختلف تهیه کنید و عملکرد محصول خاصی را در برخی از تقسیمبندیهایی که ایجاد کردهاید نیز مشاهده نمایید.
اینجا تمرکز اصلی بر آن است که عوامل صحیحی را در ایجاد ساختار یک کمپین و نامگذاری آن، در نظر داشته باشید و بهترین روش حفظ این تنظیمات را در زمان توسعه اکانت ادوردز خود بیابید. شناخت هریک از ابزارهای موجود در تنظیمات سایت میتواند به طرح یک نقشه کاربری در این زمینه کمک کند و این موضوع دقیقا چیزی است که در مقالههای بعدی این مجموعه مقاله پوشش داده خواهد شد.
برای مطالعه بخش دوم – راهنمای تنظیمات زبان و مکان گوگل ادوردز – کلیک نمایید
منبع: WordStream
نوشته قبلی « تنظیمات گوگل ادوردز: راهنمای جامع بخش تنظیمات
نوشته بعدی راهنمای تنظیمات زبان و مکان گوگل ادوردز »
چقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. مرسی از مطلبتون که بدردمون خورد.
درود بر شما
خوشحالیم که مطالبمون براتون کمک کننده بوده و سپاس از اینکه نظرتون رو به اشتراک گذاشتید.
پیروز و شادکام باشید