سئو‌ (SEO) ارگانیک و غیر ارگانیک چه تفاوتی دارند؟

سئو‌ (SEO) ارگانیک و غیر ارگانیک چه تفاوتی دارند؟

فرقی ندارد بلاگری باشید که به تازگی شروع به کسب درآمد از سایت خود کرده‌اید یا کارشناس دیجیتال مارکتینگی هستید که در یک شرکت بزرگ کار می‌کنید؛ تنظیمات موتور جستجو یا سئو (SEO) نقشی اساسی را در هدایت ترافیک به وب سایت شما ایفا می‌کند.

شما به استراتژی سئو نیاز دارید؛ زیرا بدون آن، چگونه مشتریان احتمالی وب سایت شما را پیدا کنند؟ ما در عصری زندگی می‌کنیم که راه حل‌های سریع و موثر از ما انتظار می‌رود. بنابراین تعجب آور نیست که 90% ترافیک وب سایت از صفحه اول نتایج سرچ گوگل می‌آیند.

اما آیا می‌دانستید که انواع مختلفی از سئو وجود دارد؟ بسیاری از افراد از ما درباره تفاوت سئوی ارگانیک و سئوی غیرارگانیک پرس و جو می‌کنند. در همین راستا، این راهنما که در آن به دو نوع مختلف سئو و مزایای هرکدام پرداخته می‌شود، گردآوری شده است.

 

سئو چیست؟

پیش از آن که به چراها و کجاهای سئوی ارگانیک و غیرارگانیک بپردازیم، بیایید بررسی کنیم که سئو دقیقا چیست. سئو یک استراتژی بازاریابی (marketing) است که در آن، دیجیتال مارکترها کار موتور جستجو را برای پیدا کردن، لیست کردن و رتبه دادن سایت‌هایی که تحت مدیریت این کارشناسان است آسان‌تر می‌کنند.

گوگل تعیین می‌کند که یک وب سایت بر اساس فاکتورهای مختلف چه رتبه‌ای به دست می‌آورد. این فاکتورها عمر دامنه، نرخ پرش، مرتبط بودن کلمات کلیدی و موارد دیگری را شامل می‌شوند.

مزایا و مقایسه‌هایی که در این مقاله انجام می‌شود، با مرکزیت گوگل می‌باشد. دلیل این موضوع آن است که گوگل بخش عظیم و قابل توجهی از بازار موتورهای جستجو را در اختیار دارد؛ اما تمامی مواردی که در مقاله نام توضیح داده می‌شود، برای سایر موتورهای جستجو نیز صدق می‌کند.

 

سئو ارگانیک چیست؟

ترافیک ارگانیک از کاربرانی حاصل می‌شود که عبارت را سرچ می‌کنند و سپس روی یکی از وب‌سایت‌هایی کلیک می‌کنند که در نتایج موتور جستجو نمایش داده شده‌اند. بزرگ‌ترین تفاوت بین سئوی ارگانیک و غیرارگانیک این است که سایت‌ها برای ترافیک ارگانیک هزینه‌ای نمی‌پردازند.

ترافیک ارگانیک ارزشمندتر از ترافیک غیر ارگانیک به شمار می‌رود؛ با این حال این موضوع بدین معنی نیست که تبلیغات ارگانیک برای افزایش فروش کسب و کارها مناسب‌تر از تبلیغات پولی می‌باشند. بخشی از این موضوع به خاطر آن است که وب‌سایت‌های نمایش داده شده بهترین سایت‌های موجود برای عبارت سرچ شده هستند. بخش دیگر این است که بازدیدکنندگان ارگانیک به موضوع سرچ شده علاقه دارند.

سئوی ارگانیک با محتوای با کیفیت و کلمات کلیدی بهینه سازی شده ایجاد می‌شود.

 

سئو غیر ارگانیک چیست؟

سئوی غیر ارگانیک به بهینه سازی سایت شما از طریق استراتژی‌های پولی گفته می‌شود. این استراتژی‌ها شامل تبلیغات با روش هزینه به ازای کلیک (PPC) و تبلیغات پولی در شبکه‌های اجتماعی می‌باشد.

زمانی که از طریق PPC ترافیک دریافت می‌کنید، در واقع هر زمان که کاربری روی تبلیغ شما کلیک می‌کند و از طریق آن وارد سایت شما می‌شود به موتور جستجو هزینه‌ای را می‌پردازید. رایج‌ترین نوع تبلیغات PP، از طریق شبکه نمایش گوگل (Google Display Network) می‌باشد.

برای تنظیم استراتژی سئوی غیر ارگانیک مانند کمپین PPC، یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید کلمات کلیدی که قصد دارند روی آن‌ها هدف‌ گذاری کنند را بررسی کند. سپس کارشناس مربوطه تبلیغات متنی را می‌نویسد تا زمانی که کاربران آن کلمه کلیدی را سرچ می‌کنند، این تبلیغات به وی نمایش داده شوند.

 

مزایای سئو ارگانیک

یکی از مزایای اصلی سئوی ارگانیک این است که کاربران بیش‌تر روی این نوع نتایج کلیک می‌کنند و آن‌ها را بررسی می‌کنند؛ زیرا اغلب این نوع نتایج نسبت به نتایج پولی قابل اطمینان‌تر هستند. در واقع، یک سوم کاربران اینترنت از روی نتایج پولی عبور می‌کنند و روی اولین نتیجه ارگانیک نمایش داده شده برای سرچ آن‌ها کلیک می‌کنند.

مزیت دیگر سئوی ارگانیک این است که هزینه‌ مستقیمی ندارد؛ البته لازم به ذکر است که شما برای افزایش کیفیت سایت خود به نیروی کار نیاز دارید. تقویت سئوی ارگانیک سایت، برند شما را به دیگران می‌شناساند و هم‌زمان اعتبار شرکت شما را افزایش می‌دهد.

همانگونه که گوگل بر اساس معتبر بودن یک سایت، آن را در جایگاه بالاتری بین نتایج سرچ نمایش می‌دهد، کاربران نیز فرض را بر این می‌گذارند که اگر شما رتبه و جایگاه بالاتری را از گوگل دریافت کرده باشید قابل اطمینان‌تر هستید.

سئوی ارگانیک و غیر ارگانیک

سئوی ارگانیک و غیر ارگانیک

 

مزایای سئو غیر ارگانیک

ممکن است بپرسید اگر سئوی ارگانیک رایگان است و ترافیک بیش‌تری نیز به همراه دارد، چرا باید از استراتژی‌های سئوی غیر ارگانیک استفاده کرد؟ در پاسخ باید بگوییم هر سکه دو رو دارد و استفاده از استراتژی سئوی غیر ارگانیک نیز مزایای خاص خود را دارد.

در ابتدا باید بگوییم با این که سئوی غیر ارگانیک بیش‌تر از سئوی ارگانیک هزینه دارد، به همین اندازه سرعت نتیجه دهی آن بسیار بیش‌تر است. سئوی ارگانیک روند بسیار آرامی است و ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا کلمه کلیدی شما رتبه بگیرد. اما شما می‌توانید با استفاده از سئوی غیر ارگانیک در چند روز یک کمپین را ایجاد و اداره کنید.

مزیت دیگر این نوع سئو، قرارگیری نتایج پولی در بخش‌هایی از صفحه نتایج سرچ است که در معرض دید است. حتی افرادی که این نوع تبلیغات را نادیده می‌گیرند و روی نتایج ارگانیک کلیک می‌کنند نیز هنوز نام شرکت شما را می‌بینند و این موضوع به شناخته شدن برند شما کمک می‌کند.

در نهایت، شرکت‌هایی که محصولاتی را به فروش می‌رسانند می‌توانند از تبلیغات لیست کردن کالا (PLA) استفاده کنند. این یک ویژگی در شبکه نمایش گوگل است که شرکت‌ها با استفاده از آن می‌توانند تبلیغاتی را ایجاد کنند که تصاویر و قیمت‌های کالای مرتبطی را نمایش می‌دهند. همچنین زمانی که کاربری روی این نوع تبلیغات کلیک کند، مستقیما به صفحه‌ فروش آن کالا هدایت می‌شود.

 

کدام نوع سئو برای کسب و کار من مناسب است؟

متاسفانه پاسخ قطعی‌ای برای این موضوع وجود ندارد و تمام چیزی که می‌توانیم در این زمینه به شما بگوییم این است که این به کسب و کار شما بستگی دارد. پیش از آن که بین استراتژی سئوی ارگانیک و غیر ارگانیک یکی را انتخاب کنید، باید تعدادی از عوامل داخلی و خارجی را در نظر داشته باشید.

 

بودجه بازاریابی شرکت شما

اگر بودجه بازاریابی ناچیزی برای کسب و کار خود دارید، نمی‌توانید منابع مالی خود را کمپین سئوی غیر ارگانیک تخصیص دهید. برای شرکت‌هایی که این موقعیت را دارند، از نظر مالی منطقی‌تر است که از بودجه سایر بخش‌های کسب و کار خود را کم نکنند و استراتژی سئوی غیر ارگانیک را در پیش گیرند.

بنابراین با توجه به این نکته، می‌توانید با هزینه بسیار کم‌تری یک کمپین ارگانیک را مدیریت کنید. با این که این کمپین نسبت به کمپین غیر ارگانیک دسترسی محدود‌تری خواهد داشت، به ابزاری دسترسی خواهید داشت تا تاثیر CTA های سایت را تست کنید و رفتار کاربر را دنبال کنید.

 

اهداف بازاریابی شما و هدف گذاری اطلاعات جمعی (Demographics)

بسته به نوع سایت، به خصوص سایت‌هایی که محصولاتی را به فروش می‌رسانند که به طور معمول به صورت حضوری خریداری می‌شوند و یا سایت‌هایی که اصلا مخصوص فروش نیستند، احتمالا هدف کمپین بازاریابی شما گرفتن ترافیک و شناخته شدن برند شما می‌باشد. اگر موضوع این است، کمپین‌های سئوی غیر ارگانیک بیش از آن که برای شرکت شما نفع داشته باشند، هزینه‌‌ بر هستند.

از سوی دیگر، اگر می‌توانید با استفاده از هزینه به ازای کلیک (cost-per-click) نسبتا ارزان، فروش‌های بزرگی داشته باشید، استراتژی غیر ارگانیک راه موثری برای هدایت ترافیک به سایت شما و هم‌زمان افزایش فروش می‌باشد.



رقابت و متوسط نرخ‌های قیمت به ازای کلیک (CPC) در زمینه کاری شما

همانطور که تمامی تبلیغات مساوی نیستند، نرخ‌های CPC نیز برابر نمی‌باشند. مهم است که نه تنها سطح رقابت در زمینه کاری خود، بلکه هزینه رقابت را نیز در نظر بگیرید. شما به عنوان متخصص دیجیتال مارکتینگ باید در زمینه ابزار کلمات کلیدی انتخابی خود منظم باشید.

از این ابزار استفاده کنید تا کلمات کلیدی مرتبط به شرکت خود و حجم سرچ آن کلمات کلیدی را پیدا کنید. به دنبال کلمات کلیدی بگردید که رقابت کم‌تر و حجم سرچ بالایی برای کمپین‌های سئوی غیر‌ارگانیک شما دارند.

در زمینه‌های کاری پر طرفدار، اولین صفحه نتایج موتور جستجو پر از شرکت‌هایی خواهد بود که در آن زمینه کاری حرف اول را می‌زنند. برای مثال، اگر در زمینه مبلمان فعالیت دارید، باید برای دریافت جایگاه سرچ با شرکت‌های بزرگ در این زمینه رقابت کنید.

مورد دیگری که لازم است در نظر بگیرید قیمت CPC های موجود در زمینه کاری شماست. برای مثال، متوسط CPC کلمه کلیدی “leather sofa” معادل 3$ می‌باشد. یک عبارت کلیدی (long-tail keyword) خاص‌تر مانند “black leather sectional sofa” معادل 1.60$ قیمت دارد.

 

دو استراتژی بهتر از یکی است

در نهایت، یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باهوش، در استراتژی خود سئو (SEO) ارگانیک و غیر ارگانیک را با یکدیگر ترکیب می‌کند. با یک مجموعه کمپین سئو، می توانید از هر دو استراتژی استفاده کنید.

زمانی که مشتریان احتمالی آینده می بینند که گوگل به شما رتبه ارگانیک بالایی داده است، این رتبه به تلاش های شما در زمینه سئوی غیر ارگانیک نیز اعتبار می بخشد. به علاوه، شما به عنوان یک کارشناس بازاریابی دیجیتال می توانید از آنالیتیکس گوگل استفاده کنید تا استراتژی های ارگانیک و غیر ارگانیک خود را بهبود ببخشید.

در واقع سود دو طرفه‌ای در ترکیب این دو استراتژی با یکدیگر وجود دارد و این کار موجب بازگشت سرمایه شما خواهد شد.

با استراتژی ترکیبی، سایت شرکت شما نسبت به استفاده از تنها یک استراتژی، ترافیک بیش‌تری دریافت می‌کند. همینطور در سئوی ارگانیک، محدودیتی در تعداد کلمات کلیدی که می توانید هدف‌گذاری کنید وجود دارد که با استفاده از سئوی غیر ارگانیک می‌توانید بر آن غلبه کنید.

بررسی کلمات کلیدی برای هر مقاله پست شده در سایت شرکت عملی نیست؛ اما در سئوی غیر ارگانیک می‌توانید عملکرد کلمات کلیدی را پیگیری کنید و بر اساس آن استراتژی ارگانیک خود را ایجاد نمایید.

 

پس چه چیزی در انتظار کسب و کار شماست؟

الگوریتم گوگل به دست آوردن جایگاه بالا در نتایج جستجو را برای کسب و کارهای نوپا سخت‌تر کرده است؛ مگر آن که بازار بسیار مناسبی را هدف گذاری کرده باشند. استفاده از هر دو سئو (SEO) ارگانیک و غیر ارگانیک بهترین روش برای نشان دادن به گوگل است که سایت شما لیاقت جایگاه بالا در صفحه نتایج جستجو را دارد؛ ولی انجام این کار نیازمند تلاش قابل توجهی می‌باشد.

 

در همین راستا، می‌توانید برای شارژ و مدیریت اکانت گوگل ادوردز خود از ادنیک کمک بگیرید.

 

 

منبع: traffic-masters