گوگل ادوردز چیست؟ – بخش اول

گوگل ادوردز چیست؟ – بخش اول

گوگل ادوردز (Google AdWords) یا گوگل ادز یکی از موضوعاتی است که در سال‌های اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است و این توجه با افزایش کسب و کارهای آنلاین در آینده، بیش‌تر نیز خواهد شد. پیرو همین موضوع، قصد داریم در این صفحه به یک سوال اساسی پاسخ دهیم: گوگل ادوردز چیست؟

 آشنایی با ماهیت گوگل ادوردز به شما کمک خواهد کرد که آسان‌تر و سریع‌تر کار با آن را آغاز کنید و بتوانید از فواید آن بهره‌مند شوید؛ بنابراین در این پست به مفاهیم اولیه‌ گوگل ادز می‌پردازیم و به شما توضیح می‌دهیم که پلتفرم گوگل ادز دقیقاً چیست.

 

گوگل ادوردز چیست؟

 

به طور کلی می‌توان گفت که گوگل ادوردز یک سرویس تبلیغات آنلاین است که توسط گوگل ایجاد شده تا به فروشندگان کمک کند مستقیماً به مشتریان خود دسترسی یابند. در حقیقت، گوگل ادوردز یک پلتفرم تبلیغاتی هزینه به ازای هر کلیک (Pay Per Click) می‌باشد.

اما هزینه به ازای کلیک (Pay Per Click) چیست؟

هزینه به ازای هر کلیک که به PPC نیز معروف است، نوعی بازاریابی اینترنتی می‌باشد که در آن، تبلیغ‌کنندگان یک آگهی را در نتایج گوگل قرار می‌دهند و به ازای هر بار که مشتریان روی تبلیغات آن‌ها کلیک می‌کنند، هزینه‌ای می‌پردازند. اساساً در این نوع بازاریابی، شما به جای آن که به صورت ارگانیک ترافیک جذب کنید، هزینه‌ای را برای هدایت مشتریان به سایت خود می‌پردازید.

زمانی که شخصی کلمه خاصی را در گوگل جستجو می‌کند، گوگل لیستی از نتایج را به او پیشنهاد می‌دهد. اگر به دقت نگاه کنید، متوجه می‌شوید که معمولا در قسمت بالا و پایین این نتایج، آگهی‌ها یا اد‌هایی قرار گرفته‌اند. در تصویر زیر می‌توانید تبلیغات گوگل ادوردز را مشاهده کنید:

 

چگونه گوگل می‌فهمد چه تبلیغاتی را نمایش دهد؟

 

زمانی که شما عبارتی را در گوگل جستجو می‌کنید، چند مرحله اتفاق می‌افتد:

  1. گوگل تمامی تبلیغاتی که حاوی کلمه کلیدی (Keyword) متناسب با عبارت جستجو شده توسط کاربر می‌باشند را پیدا می‌کند.
  2. گوگل چند تبلیغ را بر اساس امتیاز کیفیت (Quality Score) سایت، هزینه پرداخت شده توسط تبلیغ‌کننده، میزان گستردگی مورد انتظار از تبلیغات و قالب آگهی انتخاب می‌کند.
  3. تبلیغات انتخاب شده، در صفحه نتایج جستجوی گوگل به کاربر نمایش داده می‌شوند.

بسیار خب؛ اکنون که نحوه نمایش تبلیغات را در گوگل ادوردز فهمیدیم، می‌توانیم درباره انواع تبلیغات و آگهی‌هایی صحبت کنیم که با استفاده از پلتفرم تبلیغات گوگل ادوردز قابل مدیریت هستند.

 

انواع تبلیغات در گوگل ادوردز

 

نوع کمپین

(campaign Type)

نوع کمپین اختصاصی

(Specialized Campaign Type)

شبکه جستجو

(Search Network)

  • تبلیغات جستجو (Search Ads) استاندارد: تبلیغات متنی با کلمات کلیدی هدف‌گیری (Target) شده
  • ترویج و توسعه اپلیکیشن موبایل
  • تبلیغات جستجوی داینامیک (Dynamic search ads)
  • تبلیغات Call only

شبکه نمایش

(Display Network)

  • تبلیغات نمایش (Display Ads) استاندارد: تبلیغاتی که در نهایت موجب انجام فعالیتی روی وب‌سایت شما می‌شوند.
  • ترویج و توسعه اپلیکیشن موبایل
  • تبلیغات جستجوی داینامیک (Dynamic Search ads)

ویدئو

(Video)

  • تبلیغات ویدئویی استاندارد: تبلیغاتی در راستای جهت‌دهی به دیدگاه کاربران، ایجاد آگاهی در مورد برند/محصولات و ایجاد کانورژن
  • ترویج و توسعه اپلیکیشن موبایل
  • تبلیغات جستجوی داینامیک (Dynamic search ads)

خرید

(Shopping)

  • تبلیغات فروش گوگل (Google Shopping Ads): تبلیغاتی که لیست کالاهای شما را از طریق گوگل شاپینگ پیشنهاد می‌دهند.

کمپین بین‌المللی اپلیکیشن

(Universal App Campaign)

  • کمپین نصب App که در شبکه‌های جستجو (Search) و نمایش (Display)، یوتیوب و سایر شبکه‌ها فعال است.

 

بیایید نگاه دقیق‌تری به هریک از این انواع بیاندازیم:

 

۱. تبلیغات جستجو (Search Ads) در گوگل ادوردز:

 

زمانی که عبارتی را در گوگل جستجو می‌کنید، آگهی‌هایی در بالای نتایج ارگانیک صفحه نتایج گوگل ظاهر می‌شوند. به این تبلیغات، تبلیغات جستجو یا Search Ads گفته می‌شود. در تصویر زیر، تبلیغات جستجو مشخص شده‌اند:

 

 

نتایجی که با عبارت “Ad” مشخص شده‌اند، تبلیغات گوگل ادوردز می‌باشند و نتایج زیر این تبلیغات، نتایج ارگانیک نام دارند.

گوگل پیش از تصمیم‌گیری برای این که کدام تبلیغ را ابتدا نمایش دهد، موارد بسیاری از جمله میزان مرتبط بودن متن تبلیغات گوگل ادوردز به عبارت جستجو شده توسط کاربر (Ad Relevance) را لحاظ می‌کند. در ادامه، نگاه سریعی به مواردی که برای نمایش تبلیغات جستجوی گوگل ادوردز اهمیت دارند، می‌اندازیم:

 

عوامل مهم در تبلیغات جستجو (Search Ads):

 

  1. هدف‌گیری مخاطبان (targeting): برای مثال، ممکن است برخی از تبلیغات گوگل ادوردز در ناحیه جغرافیایی خاصی که شما انتخاب کرده‌اید، نمایش داده شوند. (شما حتی می‌توانید به اندازه وارد کردن کد پستی در این بخش دقیق شوید)
  2. مرتبط بودن عبارت جستجو شده و کلمه کلیدی (Search term and keyword): عبارتی که کاربر در گوگل جستجو می‌کند باید با کلمه کلیدی که شما تبلیغ گوگل ادوردز خود را با آن ایجاد کرده‌اید مرتبط باشد تا تبلیغ گوگل ادوردز شما نمایش داده شود.
  3. ارتباط متن تبلیغات گوگل ادوردز با عبارت جستجو شده توسط کاربران: متن تبلیغاتی که در نتیجه جستجوی عبارات خاصی در گوگل ظاهر می‌شوند، باید به آن عبارت مرتبط باشند. برای مثال، با جستجوی کلمه دانشگاه، نباید تبلیغاتی درباره مسافرت ظاهر شوند.
  4. تجربه کاربری لندینگ پیج (Landing page experience): لندینگ پیج شما تا چه حد به آنچه فرد جستجو کننده می‌خواهد نزدیک است؟ آیا چیزی که دنبالش می‌گردد را در این صفحه پیدا می‌کند؟
  5. نرخ تبدیل (Conversion Rate): نرخ تبدیل یا Conversion Rate به میزان مرتبط بودن متن تبلیغ به عبارت جستجو شده توسط کاربران، کیفیت و لندینگ پیج سایت بستگی دارد.
  6. هزینه تبلیغ: اگر دو تبلیغ کننده متفاوت، هر دو متن تبلیغ و لندینگ پیج بدون نقضی داشته باشند، اولویت با تبلیغ‌کننده‌ای است که هزینه بالاتری می‌پردازد و آگهی وی بالاتر نمایش داده خواهد شد.
  7. امتیاز کیفی (Quality Score): امتیاز کیفی یا Quality Score نیز به فاکتورهایی که در بالا ذکر شد از جمله مرتبط بودن تبلیغ به عبارت جستجو شده توسط کاربر، کیفیت سایت و تجربه کاربری لندینگ پیج بستگی دارد. بنابراین گوگل ادوردز بیش‌تر مانند یک چرخه می‌باشد که همه چیز در آن به یکدیگر متصل است.

علاوه بر تبلیغات جستجو (Search Ads) استاندارد، می‌توانید تبلیغات زیر را نیز در شبکه جستجوی گوگل مدیریت کنید:

 

تبلیغات داینامیک (Dynamic ads): این تبلیغات، بیش‌تر مناسب کسب و کارهایی هستند که وب‌سایتی با مدیریت خوب دارند. دلیل این موضوع آن است که در تبلیغات داینامیک، متن تبلیغات و همینطور صفحات فرود (Landing Page) به صورت داینامیک از روی وب‌سایت برداشته می‌شوند و به طور دستی وارد نمی‌گردند. این نوع تبلیغات بسیار شبیه به تبلیغات متنی هستند؛ با این تفاوت که کلمه کلیدی‌ (Keyword) درگیر ماجرا نیست.

برای مثال، فرض کنیم که یک مرکز آموزشی برای دوره‌های جاوای خود، از تبلیغات داینامیک استفاده می‌کند. گوگل، لیستی از تبلیغات را به وی نمایش می‌دهد؛ ولی تبلیغات داینامیک به طور خودکار، عنوان تبلیغ را با “دوره جاوا” یا همان عنوان جستجو شده و متن تبلیغ را با وب‌سایت و لندینگ پیج آن سایت جایگزین می‌کند.

 

ترویج و توسعه اپ موبایل (Mobile app promotion): این تبلیغات، مناسب کسب و کارهایی هستند که اپلیکیشن موبایل دارند. هدف از این نوع تبلیغات آن است که کاربر تشویق به دانلود یا انجام عمل مورد نظر شما در اپلیکیشن شود.

تبلیغاتی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم تنها به شبکه جستجو منحصر نمی‌شوند و تمامی این تبلیغات ویژه، روی هر سه شبکه جستجو (Search Network)، نمایش (Display Network) و همینطور کمپین‌های ویدئو (Video Campaigns) موجود هستند. ایده کلی همه این تبلیغات یکسان است؛ با این تفاوت که در پلتفرم‌های متفاوتی اتفاق می‌افتند. برای درک بهتر این موضوع، یک مثال را از سایت ThinkWithGoogle نقل می‌کنیم:

یک شرکت مشاوره واقع در دوبی به نام ‘Business en motion’، برای ایجاد ترافیک در سایت خود و پیشرفت آن، شروع به استفاده از تبلیغات شبکه جستجو یا Search Ads کرد و در نتیجه این کار، بازدیدکنندگان وب‌سایت آن‌ها دو برابر شد، بازدیدکنندگان جدید 82 درصد رشد داشتند و 600% نرخ بازدهی یا ROI ازتبلیغات گوگل ادوردز و 87% حاشیه سود یا Margin به دست آوردند.

از این مثال نتیجه می‌گیریم که اگر تبلیغات جستجو (Search Ads) به درستی هدف‌گیری (Target) و مدیریت شوند، می‌توانند بسیار برای کسب و کار شما سودآور باشند. همانطور که برای شرکت business en motion سودآور بود.

 

۲. دیسپلی ادز (Display ads) در گوگل ادوردز

 

آیا تا به حال به این نوع تبلیغات توجه کرده‌اید؟ زمانی که یک پست را مطالعه می‌کنید یا ویدئویی را در یک وب‌سایت تماشا می‌کنید، تبلیغات بسیاری را در مکان‌ها و ابعاد مختلفی در صفحه می‌بینید. این تبلیغات، Display ads نام دارند.

 

ادوردز چیست

ادوردز چیست

 

در اینجا فرد جستجو کننده مستقیماً به دنبال آنچه که تبلیغات دیسپلی گوگل ادوردز ارائه می‌دهند، نمی‌گردد. ولی گوگل بر اساس فاکتورهایی مانند کلمه کلیدی، علاقه‌های مخاطبان، مدیریت قرارگیری تبلیغات و … تصمیم می‌گیرد که این آگهی‌ها را به شما نمایش دهد. تبلیغات دیسپلی تنها بر روی وب‌سایت‌هایی که Advertising-supported هستند یا امکان قرارگیری تبلیغ بر روی آن‌ها وجود دارد ظاهر می‌شوند.

در ادامه، معیارهای هدف‌گیری که گوگل بر اساس آن‌ها وب‌سایت‌ها را انتخاب می‌کند تا روی آن‌ها بنر قرار دهد ذکر می‌شود:

  1. کلمه کلیدی (Keyword): تبلیغات، بر اساس کلمه کلیدی که برای آن‌ها قرار داده شده، نمایش داده می‌شوند. برای مثال اگر کلمه کلیدی یک تبلیغ گوگل ادوردز “Social Media Marketing” باشد، گوگل وب‌سایت‌هایی را انتخاب می‌کند که محتوایی درباره این زمینه دارند.
  2. قرارگیری تبلیغ: قرارگیری تبلیغ یعنی به جای کلمات کلیدی، وب‌سایت‌هایی که می‌خواهید تبلیغ در آنجا نمایش داده شود را انتخاب کنید. برای مثال، اگر می‌خواهید تبلیغات شما تنها در وب‌سایت‌های مربوط به سفر نمایش داده شود، باید به دنبال وب‌سایت‌های مسافرتی که تبلیغ روی آن‌ها پشتیبانی شده باشد، بگردید و آن‌ها را به هدف‌گذاری (targeting) خود اضافه کنید.
  3. ریمارکتینگ (Remarketing): ریمارکتینگ به شما کمک می‌کند که با بازدیدکنندگان کنونی سایت خود دوباره ارتباط برقرار کنید. با استفاده از این ویژگی، شما می‌توانید روی بازدید‌کنندگانی که از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند ولی کاری در آن انجام نداده‌اند (مثلا خرید نکرده‌اند) هدف‌گذاری کنید و آن‌ها را به سایت خود بازگردانید.
  4. عنوان (Topic): تاپیک‌های خاصی در گوگل ادوردز وجود دارند که تمامی وب‌سایت‌ها طبق آن‌ها دسته‌بندی شده‌اند. برای تبلیغ‌کنندگان آسان‌تر خواهد بود که تاپیک‌ها و موضوعات مرتبط به کسب و کارها را انتخاب کنند. برای مثال، وب‌سایت‌هایی که مرتبط به سفر هستند تحت عنوان Travel دسته‌بندی می‌شوند.

در این بخش مقاله، درباره نحوه نمایش تبلیغات، تبلیغات جستجو و تبلیغات نمایش توضیحاتی را ارائه دادیم. در بخش دوم به تبلیغات گوگل شاپینگ، تبلیغات ویدئویی و کمپین بین‌المللی اپلیکیشن خواهیم پرداخت.

 

 

 

برای مطالعه بخش دوم کلیک نمایید.

 

 

 

منبع: LeadSquared