تبلیغات فروش گوگل (Google Shopping) چیست و چگونه کار میکند؟
10 / بهمن / 1398
8دقیقه برای مطالعه
گوگل ادوردز,
نیلوفر میثاقی
روشهای بسیاری برای افزایش فروش آنلاین شما وجود دارند. از جمله این روشها که بسیاری از آن غافل میشوند، میتوان تبلیغات فروش یا Google Shopping Ads را در گوگل ادز نام برد. تبلیغات فروش گوگل یا گوگل شاپینگ ادز برای جذب ترافیکی که منجر به کانورژن (Conversion) میشود، گزینه بسیار مناسبی به شمار میروند. شروع کار با این نوع تبلیغات نیازمند مقداری تلاش است؛ اما پس از آن، خود گوگل به طور خودکار بیشتر کار مورد نیاز برای ایجاد و نمایش این تبلیغات به افراد مناسب را انجام میدهد.
در این پست، به شما میآموزیم که تبلیغات فروش گوگل (Shopping Ads) دقیقاً چیست، چرا باید از آن استفاده کنیم و چگونه کار میکند؛ به طوری که پس از مطالعه این صفحه، کاملاً تبلیغات گوگل شاپینگ و نحوه کارکرد آن را درک نمایید.
بسیار خب؛ بیایید شروع کنیم.
تبلیغات فروش گوگل (Google Shopping Ads) چیست؟
حتماً پیش از این نیز تبلیغات فروش گوگل یا Google Shopping Ads را مشاهده کردهاید. گوگل شاپینگ سرویسی است که امکان تبلیغ محصولات را با روش دیداری جذابی در اختیار فروشندگان قرار میدهد.
اگر شخصی کالایی که شما به فروش میرسانید را در گوگل جستجو کند، تبلیغات فروش یا شاپینگ ادز شما و رقیبان شما که به آن عبارت مرتبط هستند به وی نمایش داده میشوند و اگر آن شخص روی یک تبلیغ کلیک کند، مستقیماً به صفحه آن محصول هدایت خواهد شد.
در تصویر زیر میتوانید تبلیغاتی که در نتیجه جستجوی عبارت مربوط به یک کالا (مثلاً Jordan Sneakers) در گوگل نمایش داده میشوند را مشاهده نمایید:
تبلیغات گوگل شاپینگ در گوگل ادز
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، هر تبلیغ فروش گوگل ادز حاوی یک تصویر از کالا، عنوان محصول، نام فروشنده و گاهی اوقات اطلاعات خاص مانند هزینه ارسال یا خلاصه اطلاعات کالا میباشد و همین اطلاعات این تبلیغات را موثر میسازند.
این تبلیغات معمولاً در بالای لیست نتایج موتور جستجو ظاهر میشوند؛ در محلی که بیشترین قابلیت مشاهده را توسط جستجوکنندگان دارند. پس اگر قصد دارید که میزان فروش فروشگاه فیزیکی و آفلاین خود را افزایش دهید، تبلیغات فروش گوگل یا گوگل شاپینگ (Google Shopping Ads) میتوانند برای این کار به شما کمک کنند.
اگر فروشنده آنلاین هستید نیز میتوانید از تبلیغات فروش گوگل یا تبلیغات گوگل شاپینگ استفاده کنید تا لیست محصولات آنلاین و موجود در فروشگاه خود را به مشتریان ارائه دهید، ترافیک وبسایت یا مشتریان فروشگاه خود را افزایش دهید و سرنخ برای طراحی استراتژی (Lead) با کیفیتتری بیابید.
به طور کلی کمپین گوگل شاپینگ برای ایجاد تبلیغات در مکانهایی از وب که مشتریان بتوانند محصولات شما را مشاهده کنند، به کار میرود. این مکانها، به این دلیل تبلیغات فروش گوگل یا تبلیغات گوگل شاپینگ نام دارند که در قالب متفاوت از نظر بصری ظاهر میگردند.
بر خلاف تبلیغات متنی گوگل که تنها متن را نمایش میدهند، تبلیغات فروش گوگل یک تصویر از کالا را به اضافه عنوان، قیمت، نام فروشگاه و سایر اطلاعات به شما نمایش میدهند. این تبلیغات تعریف دقیقی از کالایی که به فروش میرسانید را پیش از کلیک روی آن به کاربران نشان میدهد که این موضوع منجر به دریافت سرنخهای طراحی استراتژی (Leads) با کیفیتتر میشود.
چرا باید از تبلیغات فروش گوگل ادز (Google Shopping Ads) استفاده کنیم؟
بسیاری از افراد، کالاهای مورد نظر خود را ابتدا در گوگل جستجو میکنند. به همین دلیل تبلیغات گوگل ادز این امکان را برای شما فراهم مینمایند که زمانی که مشتریان در گوگل به دنبال کالا یا خدمات شما میگردند، حاضر و جلوی چشم آنها باشید.
از جمله تبلیغاتی که در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشوند، میتوان تبلیغات جستجوی متنی گوگل ادز را نام برد که در آن لازم است متن تبلیغ خود را بنویسید و کلمات کلیدی را به طور دستی به تبلیغ خود اضافه نمایید.
ولی تبلیغات فروش گوگل یا Google Shopping Ads موارد بسیاری را به طور اتوماتیک برای شما انجام میدهند. الگوریتمهای این تبلیغات به طور خودکار اطلاعات فروشگاه شما را دریافت میکنند، تبلیغات گوگل ادز را برای محصولات شما را ایجاد میکنند و این تبلیغات را با عبارتهای جستجو شده مرتبط توسط افراد تطبیق میدهند.
با این که احتمالاً تبلیغات گوگل شاپینگ در آغاز کار به زمان بیشتری برای راهاندازی همه موارد نیاز دارند، بعد از راهاندازی کار بسیار کمتری نسبت به تبلیغات متنی گوگل ادز لازم خواهند داشت. به همین دلیل به فروشگاهها توصیه میشود که شروع به استفاده از تبلیغات گوگل شاپینگ نمایند. زیرا احتمال اشتباه در تبلیغات فروش گوگل نسبت به تبلیغات جستجو (Search Ads) کمتر است و احتمال کمتری وجود دارد که بودجه تبلیغ خود را هدر دهند.
در ادامه، به برخی از دلایل استفاده از تبلیغات گوگل شاپینگ اشاره خواهیم کرد:
-
تبلیغات گوگل شاپینگ، راه رسیدن به بالای نتایج جستجوی گوگل
تفاوت بزرگ بین تبلیغات فروش گوگل و تبلیغات جستجو در میزان مشاهده پذیر بودن آن است. به تصویر زیر دقت کنید:
مقایسه جایگاه گوگل شاپینگ ادز با تبلیغ متنی گوگل ادز
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، قرارگیری تبلیغات فروش گوگل (Google Shopping Ads)، تبلیغات جستجو (Search Ads) و نتایج ارگانیک به نحوی است که تبلیغات گوگل شاپینگ در بالای تبلیغات جستجو و پس از آن نتایج ارگانیک قرار گرفتهاند.
در واقع قالب و جایگاه تبلیغات فروش گوگل به صورتی است که بیشترین کلیک را دریافت میکند. قطعاً کلیکهای بیشتر به معنی سود بیشتر برای گوگل است؛ ولی این نوع تبلیغات برای فروشندگان نیز موثر هستند.
-
نمایش محصول و اطلاعات آن
اگر قصد خرید یک مدل از کفشهای برندی خاص را داشته باشید، به احتمال زیاد ترجیح میدهید روی تبلیغ گوگل شاپینگ آن کلیک نمایید؛ زیرا تبلیغات فروش گوگل، خود کالا را نمایش میدهند و اگر یکی از این تبلیغات همان چیزی باشد که به دنبال آن میگردید، به احتمال زیاد روی آن کلیک خواهید کرد.
همچنین تبلیغات فروش محصولات به مشتریانی که مطمئن نیستند به دنبال چه چیزی میگردند، کمک میکنند تا مدلها، رنگها و قیمتهای مختلف کالا را ببینند و بتوانند آنها را خریداری کنند.
-
تبلیغ برای مشتریان آماده خرید و تبلیغ برای مشتریان بدون قصد خرید
بیشتر اوقات در تاریخ، تبلیغات بر روی مشتریانی که از مرحله خرید فاصله دارند، متمرکز بوده است. مثلاً فرض کنید که در حال تماشای یک ویدئو در یوتیوب هستید که در این میان، یک تبلیغ ویدئویی در مورد تشک خواب نمایش داده میشود. شما تا زمانی که این تبلیغ نمایش داده شده، قصد خرید تشک نداشتید؛ ولی ممکن است بعداً این قصد را پیدا کنید و در آن زمان، این تبلیغ به یاد شما خواهد آمد.
اما تبلیغات گوگل شاپینگ بر مبنای مشتریان آماده خرید طراحی شدهاند. یعنی تبلیغات زمانی نمایش داده میشوند که افراد، به دنبال راه حلی در گوگل بگردند. مثلا اگر فردی مدل خاصی از کفش را در گوگل جستجو کند، فرصت خوبی برای نمایش تبلیغ همان مدل برای فروشنده پیش میآید:
تبلیغات فروش در گوگل ادز یا Google Shopping Ads
نرخ کلیک (click-through Rate) و نرخ تبدیل (Conversion Rate) برای این تبلیغات بسیار بیشتر است.
طبعاً این موضوع در هزینه به ازای کلیک (Cost Per Click) این تبلیغات نیز منعکس میگردد. مثلاً یک ویدئوی تبلیغاتی در یوتیوب چند سنت هزینه خواهد برد؛ ولی کلیک روی تبلیغات فروش محصول گوگل به حدود 10 برابر هزینه بیشتر نیاز دارد.
در ادامه نگاهی به نحوه کارکرد تبلیغات گوگل شاپینگ میاندازیم:
تبلیغات گوگل شاپینگ در گوگل ادز چگونه کار میکنند؟
همانطور که قبلاً گفته شد، نحوه کارکرد تبلیغات فروش گوگل (Google Shopping Ads) بسیار متفاوت از تبلیغات جستجو (Search Ads) میباشد.
الگوریتمهای گوگل فایل خاصی که حاوی تمام اطلاعات محصولات فروشگاه شما میباشد را پردازش میکنند. سپس گوگل این اطلاعات را برای تطبیق محصولات مرتبط به عبارت جستجو شده توسط مشتریان به کار میبرد تا تبلیغات گوگل شاپینگ را ایجاد نماید.
نکته قابل توجه این است که به دلیل این که امکان ثبت اطلاعات در Google My Business برای افراد ایرانی وجود ندارد، نمیتوان تبلیغات گوگل شاپینگ را در ایران به کار برد.
افراد، تبلیغات گوگل شاپینگ مرتبط به عبارتی که جستجو کردهاند و حاوی تصویر محصول، قیمت و اطلاعات تکمیلی میباشد را مشاهده میکنند. اگر تبلیغ گوگل شاپینگ توجه فرد مشاهده کننده را جلب نماید، آن فرد روی تبلیغ کلیک میکند و به وبسایت شما هدایت میشود.
در عوض، گوگل هزینه آن کلیک را از شما به عنوان فروشنده کسر میکند.
بیایید با یک مثال، موضوع را روشنتر توضیح دهیم. فرض کنید که شما فروشنده لوازم گوشی هستید و کمپین فروشی را برای افزایش فروش خود راهاندازی کردهاید. در این زمان لازم است مراحل زیر را انجام دهید:
- جزئیات و اطلاعات محصولات خود را به گوگل بدهید.
- فردی عبارت شارژ آیفون 11 را در گوگل جستجو میکند.
- الگوریتمهای گوگل آن شارژر را از فروشگاه شما انتخاب میکنند، یک تبلیغ گوگل شاپینگ برای آن ایجاد میکند و آن را همراه با سایر تبلیغات به فرد جستجو کننده نمایش میدهد.
- فرد جستجو کننده تبلیغات را مشاهده میکند و روی تبلیغ شما کلیک میکند.
- فرد جستجو کننده به صفحه محصولات شما منتقل میگردد.
- گوگل هزینهای را بابت این کلیک از شما کسر میکند.
چکیده مطلب
چه فروشگاه آنلاین و چه فروشگاه آفلاین داشته باشید، استفاده از تبلیغات فروش گوگل یا تبلیغات گوگل شاپینگ برای شما مناسب خواهد بود.
در این نوع تبلیغات، آگهیهای حاوی تصویر و متن شما در بالای نتایج موتور جستجو نمایش داده میشوند.
تنظیم این نوع تبلیغات میتواند در ابتدا کمی چالش برانگیز باشد؛ ولی پس از شروع، متوجه میشوید که این فرآیند کاملاً منطقی است و به زحمت زیادی نیاز ندارد.
در پستهای بعدی به مباحث تخصصیتری مانند ریتارگتینگ (Retargeting) میپردازیم.
نوشته بعدی واژهنامه اصطلاحات گوگل ادوردز »
با سلام
مطلب مفیدی بود
ممنون
سلام و تشکر از شما.